donderdag 7 november 2024,
dinsdag 3 december 2024
9:00 - 17:00 (CET)
Evenement begint over
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Integriteit gaat vooral over ‘het goede doen’: doen wat met het oog op de belangen van betrokkenen het beste is en aansluit bij geldende regelgeving en/of verwachtingen. Of andersom: niet iets doen wat volgens de wet niet mag of waar anderen nadeel van ondervinden. Geen eigen gewin of dat van de organisatie ten koste van anderen. Het klinkt heel simpel. In de praktijk is het toch niet zo makkelijk.

Steeds vaker spreekt men organisaties en bestuurders aan op hun integriteit. Natuurlijk vooral bij niet integer handelen. De hoeveelheid nieuwsberichten over integriteitsschendingen wekt de indruk dat integriteit lastig te organiseren is. Is dat ook zo? Met een goede en praktische aanpak valt dat best wel mee!

Wat levert het je op?

In deze praktische leergang krijg je inzicht in het begrip integriteit en gaan we in op gedragsprincipes die mogelijk directe invloed hebben op de persoonlijke integriteit. We staan stil bij wat bijdraagt aan een integere organisatiecultuur en we reflecteren op integriteitsdilemma’s. Dit doen we op basis van actuele vraagstukken.

Je leert integriteitsrisico’s in kaart te brengen, hoe je deze kan beheersen en hoe je de gehele waardeketen hierbij kan betrekken. Gedurende de leergang werk je stap voor stap aan kernonderdelen van het integriteitsbeleid voor jouw organisatie, waardoor je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

Praktische informatie

  • In het najaar van 2024 en de winter van 2025  gaat er een editie van start
  • De opleiding bestaat uit 6 modules verspreid over 3 dagen
  • De studiebelasting bestaat uit de drie opleidingsdagen die van 9 uur tot ongeveer 17 uur zullen duren. Daarnaast vragen we je om tussendoor wat tijd te besteden aan het lezen van artikelen en/of het maken van voorbereidende opdrachten. Dat zal gemiddeld niet meer dan 2 tot 4 uur in beslag nemen.
  • Kosten: €2.925 – vrijgesteld van btw omdat we een CRBKO-geregistreerd opleidingsinstituut zijn
  • De opleidingsdagen vinden plaats in het midden van het land
Editie najaar 2024 Editie winter 2025

7 november
Module 1 en 2

4 februari
Module 1 en 2
18 november
Module 3 en 4
13 februari
Module 3 en 4
3 december
Module 5 en 6
4 maart
Module 5 en 6

Bekijk de overzichtspagina voor meer informatie over deze leergang.

Naar overzichtspagina