Voorgaand evenement donderdag 6 oktober 2022

Aan de slag: zo bereidt u zich voor op de CSRD

Behoort u tot de groep bedrijven die vanaf 2024/2025 jaarlijks verplicht een duurzaamheidsverslag moet opstellen onder de CSRD? Deze verplichting geldt voor bedrijven die aan 2 van de volgende 3 criteria voldoen: >40 miljoen omzet; >20 miljoen balanstotaal; >250 medewerkers. Valt u (in de toekomst) in die groep? Dan nodigen we u graag uit!

Kom naar ons praktijkevent op 6 oktober en ga naar huis met een stappenplan voor uw onderneming.

Vanaf 2024/2025 is het voor alle grote ondernemingen in Europa verplicht om een duurzaamheidrapportage op te stellen èn te laten controleren. Wij vinden het belangrijk om onze klanten daar goed op voor te bereiden. Daarom nodigen we u van harte uit voor een informatiebijeenkomst op 6 oktober met deskundige (gast)sprekers die u bijpraten over wat er op u afkomt, en hoe u zich hier concreet op voor bereid. U gaat naar huis met een duidelijk beeld over de impact van de CSRD voor uw onderneming èn met concrete handvatten om aan de slag te gaan.

De impact van de CSRD op uw onderneming

Wij merken dat veel klanten nog onvoldoende weten over de CSRD-richtlijn en wat dit voor hen betekent. Wat vraagt de CSRD precies van ons? Hoe bereiden we ons op voor op duurzaamheidsverslaglegging? Op die vragen krijgt u het antwoord van onze gastspreker, hoogleraar Dick de Waard RA MA. We delen praktijkvoorbeelden van andere ondernemingen, en gaan vooral concreet aan de slag met uw eigen praktijk: hoever is uw onderneming al en wat zijn de next steps?

Programma en sprekers

14.30 – 15:00 Inloop

15:00 – 15:15 Welkom en opening door onze CEO Marcel Welsink

15:15 – 16.00 Ontwikkelingen in het duurzaamheidslandschap, de CSRD, en wat dit betekent voor organisaties door Prof. Dr. Dick de Waard RA MA

Onder de CSRD gaat rapporteren over duurzaamheidsbeleid en resultaten van vrijblijvend naar verplicht. Deze ontwikkeling staat niet op zich. Professor Dick de Waard schetst het overzicht van recente ontwikkelingen in het duurzaamheidslandschap tot aan de huidige Europese Green Deal en de regelgeving die daaruit voort komt. Welke doelen liggen hierachter? Wat wordt er onder de CSRD straks concreet van u verwacht? Wat betekent dat voor uw organisatie? En wat ligt er aan de horizon aan overige regelgeving en ontwikkelingen?

16:00 – 17:00 Uw CSRD-volwassenheid en de CSRD roadmap: praktische stappen en tijdslijnen door Emma Verheijke en Sabreena Rana

Welke stappen moet u nu echt zetten? Hoe pakt u dat aan? Wie betrekt u intern?

We delen een aantal praktijkvoorbeelden met u. Daarna werkt u uw eigen CSRD volwassenheidsscan en roadmap. Aan de hand van ons model van 8 CSRD-bouwstenen, brengt u in kaart waar u nu staat, en wat uw kritieke acties zijn in de komende 6 tot 12 maanden.

17:00 - 18:30 Napraten tijdens de borrel

Voor wie?

CEO’s, CFO’s, Chief Sustainability Officers, duurzaamheids- en MVO managers, HR managers, communicatie managers, financials en anderen die binnen organisaties met dit thema bezig zijn. De bijeenkomst is exclusief voor Grant Thornton klanten. Neem gerust een collega mee om samen aan de slag te gaan met uw CSRD roadmap.

Wanneer en waar?

Donderdag 6 oktober bij Kas, De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Zien wij u op 6 oktober?

We kijken ernaar uit om u persoonlijk te verwelkomen op 6 oktober. Heeft u nog vragen of wilt u nu al meer weten over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op.

Tip:

Op onze webpagina over toekomstbestendig ondernemen met de CSRD vindt u veel informatie waaronder een whitepaper, tal van interessante artikelen, twee podcasts en een link naar een eerder gehouden webinar met Emma Verheijke en Sabreena Rana. Zeker de moeite van het terugkijken waard.

Sprekers

Sabreena Thakur-Rana
Partner Assurance

Sabreena is verantwoordelijk voor het aansturen van de controleteams en coördinatie van internationale klantcontacten binnen het netwerk van Grant Thornton International.

Prof. dr. Dick de Waard RA MA
Professor Auditing
Prof. dr. Dick de Waard RA MA

Prof. dr. Dick de Waard RA MA werkte 35 jaar in accounting – waarvan 15 jaar gericht op sustainability en climate, en is momenteel als hoogleraar auditing verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en als buitengewoon hoogleraar maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van University of Curaçao dr. Moises da Costa Gomez. Daarnaast is hij actief in verschillende werkgroepen bij o.a. de Nederlandse Beroepsgroep Accountants (NBA) en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) om het veld van duurzaamheidsstrategie, rapportage en auditing verder te helpen professionaliseren.