-
Financiële administratie & outsourcing
Hoe weet ik of mijn onderneming goed loopt? Een accurate financiële administratie geeft u de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen.
-
Financieel inzicht
U wilt de juiste financiële beslissingen nemen op basis van betrouwbare en overzichtelijke managementinformatie. U wilt op ieder moment weten hoe u ervoor staat en waar u moet bijsturen.
-
Financial compliance
Is uw onderneming internationaal actief? Dan wilt en moet u voldoen aan de (financiële) wet- en regelgeving in de verschillende landen waar u actief bent. Maar hoe houdt u financieel overzicht?
-
Duurzaamheid in het mkb
In een wereld waar duurzaamheid steeds meer centraal staat, is het essentieel voor mkb-ondernemers om hun bedrijfsvoering aan te passen aan de eisen van de toekomst.
-
Impact House
Hoe kunt u verduurzamen en maatschappelijke impact maken in de wereld van stakeholders, regelgeving en de vraag vanuit klanten en de maatschappij?
-
Business risk services
Ken ik mijn risico’s? Neem ik de juiste maatregelen? Ben ik effectief daarin, ook met IT-tools? Als u met dergelijke vragen worstelt, kunnen wij u helpen met onze reeks van business risk diensten.
-
Cyber risk services
Welke cyberdreigingen zijn relevant voor mijn organisatie? Heb ik de goede voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data te beschermen? Realistisch vragen! Wij helpen die te beantwoorden.
-
Deal advisory
Hoe krijg ik het (ver)koopproces van mijn bedrijf voor elkaar zonder al teveel kopzorgen? Wij zorgen voor een stevig fundament voor beslissingen bij de aan- en verkoop van bedrijven.
-
Forensic & integrity services
Hoe kunt u op verantwoorde wijze risico’s beheersen indien sprake is van integriteitinbreuken of bedrijfsfraude? De Forensic & integrity services specialisten van Grant Thornton helpen.
-
Valuations
Verkoopt u uw aandelen, koopt u een andere aandeelhouder uit of laat u nieuwe investeerders toetreden? Werkt u aan een juridische of fiscale herstructurering? Bent u in gesprek met de fiscus voor de overdracht naar uw kinderen of medewerkers? Zit u met een geschil? Of wilt u voldoen aan uw verslaggevingsvereisten, zoals Purchase Price Allocation en Impairment Testing? Allemaal situaties waarbij de waarde van uw onderneming belangrijk is. De dynamiek kan per situatie echter heel verschillend zijn: waarde is namelijk altijd contextgevoelig.
-
Controle jaarrekening
U moet zich financieel verantwoorden, bijvoorbeeld aan aandeelhouders en andere stakeholders. Financiële informatie moet dus betrouwbaar zijn.
-
IFRS services
Financiële verslaglegging volgens IFRS is ingewikkeld. Inmiddels kennen steeds meer internationale ondernemingen de regels. Hoe past u ze echter concreet toe?
-
ISAE & SOC Reporting
Zakelijk Nederland is de afgelopen jaren flink veranderd. De overheid confronteert organisaties met toenemende regulering en compliance vereisten.
-
Pre-audit services
Pre-audit services staat voor het ‘controlegereed’ maken van de gehele financiële administratie voordat de externe accountant start met de controle van de jaarrekening.
-
Sarbanes Oxley controle en advies
De SOx wetgeving schrijft voor dat management structureel verantwoording af moet leggen over de interne controle met betrekking tot de financial statements. Dit moet bewezen worden door een verklaring van een onafhankelijke accountant.
-
Subsidieverklaringen
Is uw onderneming niet wettelijk verplicht tot controle, maar wilt u toch zekerheid verkrijgen over de getrouwheid van de cijfers?
-
Belastingadvies voor het mkb in Nederland
Hoe kan ik gebruikmaken van de innovatiebox? Kan ik die steeds terugkerende belastingaangiftes uitbesteden? Wat kost het als ik morgen wegval? Hoe regel ik mijn oudedagvoorziening? Voldoe ik wel aan alle nieuwe regelgeving? Zal ik NOW3 aanvragen? Allemaal goede vragen. Wij helpen met de antwoorden.
-
Belastingadvies voor Nederlandse multinationals
Als ik die interessante Head of sales in Frankrijk wil aannemen, hoe zit dat dan fiscaal? Welke vennootschap kan het beste een overname doen? Hoeveel scheelt het, als ik al onze belastingaanslagen wereldwijd bij één partij neerleg? Voor wie kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? En hoe? De boete van ‘niet melden’ 830.000 euro? Wat moet ik precies wél melden bij grensoverschrijdende fiscale constructies? Goede vragen. Wij beantwoorden er dagelijks honderden wereldwijd. Scherp en met aandacht voor uw situatie. In welk land dan ook.
-
Btw-advies
Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt. Die wetgeving is vaak complex. Een juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden van de btw-wetgeving vraagt specialistische kennis. Kennis die wij u kunnen bieden.
-
Douaneadvies
Ons internationale netwerk van douanespecialisten wijst u op de mogelijkheden die de douanewetgeving kan bieden. Dat bespaart u heel wat kosten en moeite.
-
Human Capital Services
Human Capital services van Grant Thornton helpt u om uw zakelijke doelstellingen te bereiken en de loonkosten in bedwang te houden.
-
Innovatie & subsidieadvies
Gaat u met uw organisatie risicovolle projecten aan? De overheid stelt financiële middelen beschikbaar, door middel van het stimuleringsbeleid, voor ondernemers. De subsidieadviseurs van Grant Thornton adviseren en assisteren u graag bij uw subsidieaanvraag.
-
Tax technology
Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn? En weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? Heeft u voldoende tijd om u te focussen op de fiscale zaken die ertoe doen?
-
Transfer pricing
Transfer pricing (interne verrekenprijzen) raakt de meeste multinationale bedrijven. Voldoet uw organisatie aan de transfer pricing-documentatieverplichtingen?
-
Sustainable Tax
In deze veranderende wereld wordt het steeds belangrijker om niet alleen naar de financiële prikkels te kijken, maar ook naar de impact op het milieu. Multinationale ondernemingen moeten hun belastingstrategie herzien, in lijn met het ESG-gedachtegoed.
-
Cryptocurrency en digitale activa
In de afgelopen jaren heeft de blockchain zichzelf bewezen om veranderingen teweeg te brengen in de financiële sector. Deze opkomende industrie heeft de noodzaak om aan regelgeving te voldoen, vergroot. In dit dynamische landschap passen onze specialisten zich hierop aan en geven zij voorrang aan de naleving en toezicht van de steeds veranderende regelgeving.
-
Uitbreiden naar andere markten
Zoekt u naar kansen om internationaal uit te breiden? Of u nu op het punt staat een nieuw kantoor te openen in het buitenland of een internationale overname overweegt, u heeft zekerheid nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw onderneming. Wereldwijde uitbreiding is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Het goede nieuws is dat wij er zijn om u te helpen!
-
Internationale contactpersonen
Waar u ook kiest om zaken te doen, u wilt toegang tot mensen met de beste ideeën en kritisch denkvermogen waarmee u uw onderneming in binnen- en buitenland kunt laten groeien. Grant Thornton heeft een netwerk van kantoren in meer dan 140 landen. Waar u ook wilt uitbreiden, de kans is groot dat onze specialisten ook daar zijn gevestigd.
-
Ondernemingsrecht
Van algemene voorwaarden tot juridische strategie, het moet waterdicht in elkaar zitten. Dat geeft zekerheid en dus rust en ruimte voor groei. Wij denken pro-actief en pragmatisch met u mee. We kijken vooruit en zetten graag dat stapje extra.
-
Arbeidsrecht
Kleine onderneming of grote multinational: uw mensen zijn de spil van uw bedrijf. Arbeid is verweven met diverse belangen en heeft vaak juridische consequenties. Voor grote strategische én alledaagse vragen over arbeidsrecht staan onze juristen voor u klaar. Óók voor internationale arbeidsrechtvragen. Een eigen HR-afdeling? Die assisteren we graag. Wij leveren service op maat en zijn er als u ons nodig heeft.
-
Sustainable legal
Duurzaamheid is meer dan een buzzword - het vormt de kern van onze juridische begeleiding naar duurzaam succes. Van het opstellen van duurzame contracten, integreren van duurzaam HR-beleid en ESG-Due Diligence binnen onze M&A praktijk tot het adviseren over ESG en andere (nationale en internationale) wetgeving: Wij denken graag pragmatisch en proactief met u mee.
-
Opleiding: Duurzaamheidsrapportage en sturing
Toekomstbestendig zijn, risico’s beheersen, kansen pakken en maatschappelijke impact creëren; duurzaamheid staat inmiddels hoog op de agenda van de meeste bedrijven.
-
Opleiding: Impactmanagement
Als maatschappelijke organisatie wil je wel zeker weten dat je het goede doet. En je wilt je impact ook kunnen communiceren naar je stakeholders.
-
Opleiding: Expeditie Impactmeten
Uw maatschappelijke missie staat voorop, dat maakt u een sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief. Het is dan ook logisch dat u graag wilt weten in hoeverre u uw maatschappelijke missie realiseert. Oftewel: wat uw impact is.
-
Incompany opleidingen impactmanagement
De incompany opleiding Sturen op impact is een traject van 4 - 5 dagen verspreid over een half jaar waarin jouw team kennismaakt met de verschillende onderdelen van impactmanagement én deze direct praktisch integreert in jouw organisatie.
-
Gratis sessie: Sturen op Impact
Hoe bepaal je wat jouw impact is? En hoe meet jouw die vervolgens? In deze sessie nemen we je mee in de wereld van impactmanagement en in het bijzonder het meten van jouw maatschappelijke bijdrage.
-
E-Learning: Meer impact in 6 weken
Deze online opleiding is een laagdrempelige manier om kennis te maken met impact denken en doen.
-
Impactmanagement @ work
Impactmanagement @ work is er voor iedereen die een verdiepingsslag zoekt op het gebied van impactmanagement.
-
Eigenaarschap
Aan het hoofd staan van een familiebedrijf is een flinke opgave. Het brengt veel verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe is het eigendom geregeld? Wie heeft welk belang in het bedrijf? Zijn er familieleden die u liever niet aan het roer ziet staan van de onderneming?
-
Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat verder dan alleen het behalen van (milieu)doelen, het anticiperen op klimaatrisico’s en het inspelen op kansen. Duurzaamheid is breder en bij uitstek een onderwerp dat bij familiebedrijven past.
-
Opvolging
Ook voor u als dga komt het moment waarop u serieus aandacht moet besteden aan bedrijfsopvolging. Het is geen wonder dat bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf bijzonder complex is.
-
Vermogen
Het onderwerp 'vermogen' binnen familiebedrijven is een belangrijk maar complex onderwerp, dat vele aspecten omvat. Goed plannen en goede afspraken maken voor de continuïteit van het aanwezige vermogen is dus cruciaal.
-
Het Goede Gesprek
Dagelijkse bezigheden (ook in het bedrijf) maken het vaak moeilijk om prioriteit te geven aan échte reflectie. Even uit de day-to-day business stappen om kritisch na te denken over wat u als eigenaar wilt bereiken
-
Estate planning
Wilt u uw vermogen optimaal overhevelen naar uw volgende generatie zonder te veel erf- en schenkbelasting? Dat kan via bedrijfsoverdracht, schenken of via uw testament.
-
Vermogensbeheer
U hebt inmiddels vermogen opgebouwd of u hebt een goed salaris en pensioen. En daarnaast hebt u een aantal wensen. U wilt bijvoorbeeld uw kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste woning en hen een bedrag schenken. Of een camper aanschaffen om door Europa te trekken tijdens uw pensioen. Kan dat?
-
Fiscaal advies en aangifte inkomstenbelasting
Is de aangifte inkomstenbelasting voor u jaarlijks een frustrerend proces? Klopt de vooraf ingevulde aangifte en wat moet u nog meer invullen? Onze specialisten nemen u deze zorg uit handen en adviseren u bij het optimaliseren van uw fiscale positie.
-
Pensioen en andere oudedagsvoorzieningen
Heeft u zich al goed voorbereid op uw oude dag? Het pensioenstelsel in Nederland bestaat uit 3 pijlers: AOW, pensioenopbouw via een werkgever en individuele pensioenverzekeringen. Daarnaast kunt u ook zelf sparen voor uw oude dag: de 4e pijler. Wat betekent deze optelsom voor het totaal van uw oudedagsvoorziening straks?
-
Maritiem
Hoe blijft u aan de wereldtop in de maritieme sector? Nederland moet het hebben van innovatie. Onze kennis brengt de maritieme cluster aan de wereldtop.
Loop je als werkgever van een internationaal opererende onderneming tegen vragen aan over immigratie en werkvergunningen voor jouw werknemers? Onze global mobility specialisten ontzorgen je van het aanvragen van toegangs- en verblijfsvergunning bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) tot het verzorgen van gezinshereniging. Zo laten we het immigratieproces zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk voor u en uw werknemers verlopen.
Hoe helpen wij jou?
Onze global mobility services specialisten ondersteunen jou met:
- Het erkend referent worden.
- Vergunningen op basis van het Nederlands-Amerikaans Vriendschapsverdrag.
- Vergunningen op basis van het Nederlands-Japans Handelsverdrag.
- Vergunningen voor onderzoekers.
Jouw voordelen op een rij:
- Gestroomlijnde processen.
- Ons global mobility team fungeert als brug tussen jou en de IND.
- Aanvragen zijn op tijd en volledig ingediend. Zo voorkomen we (onnodige) vertraging door incomplete aanvragen of foutieve documenten.
Heb je een vraag?
Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie over onze Global Mobility Services.
De Global mobility specialisten van Grant Thornton staan je onder andere bij op het gebied van visa, werkvergunningen en verblijfsvergunningen.
Expats in Nederland
Het tewerkstellen van expats in Nederland brengt veel uitdagingen met zich mee. Zowel voor de werkgever als voor de expat. Onze specialisten helpen je graag bij de vraagstukken bij immigratie en werken in Nederland.
Grant Thornton kan je helpen bij:
- het aanvragen van vergunningen onder de kennismigranten regeling;
- het aanmelden van jouw organisatie bij de Immigratie en naturalisatiedienst, de IND;
- het aanvragen van werkvergunningen en verlengingen;
- het aanvragen van verblijfsvergunningen en verlengingen.
Kennismigranten
Kennismigranten zijn expats die gebruik maken van de 30%-regeling. Voor deze expats gelden specifieke regels omtrent het inkomen, de kennis en de minimale duur van de arbeidsovereenkomst. je moet als werkgever aangemeld zijn bij de IND om mee te kunnen doen aan het kennismigranten programma van de IND. Door mee te doen aan het programma:
- kunnen expats op een eenvoudige en snelle wijze legaal in Nederland werken en wonen;
- worden werk- en verblijfsvergunning gelijktijdig afgehandeld en verstrekt.
Werk- en verblijfsvergunningen overige expats
Niet alle buitenlandse werknemers die in Nederland komen werken hebben de status van kennismigrant. Voor deze groep expats kan Grant Thornton jouw partner zijn voor de meest optimale voorwaarden bij het indienen van werkvergunningsaanvragen. De vergunning kan bijvoorbeeld gebaseerd worden op een ‘intercompany’ transfer of een traineeship.
Bent je zelf expat? Uiteraard kunnen wij je als individu helpen bij het aanvragen van de juiste verblijfsvergunning(en) voor je en jouw familie.
Het in dienst nemen van kennismigranten draagt bij aan een frisse en stimulerende werkvloer en zorgt ervoor dat kandidaten van buiten de EU met specialistische kennis jouw bedrijf kunnen helpen. Het aannemen van kennismigranten is een spannend proces voor de werkgever, de werknemer en zijn of haar familieleden. Ons Global Mobility Services team maakt het proces een stuk minder stressvol en makkelijker voor alle partijen.
Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant, moet de werknemer:
- Voldoen aan de algemene eisen
- Een arbeidsovereenkomst met een erkend referent hebben.
- Voldoen aan de salariseisen (zie hieronder), het salaris moet marktconform zijn.
Salariseisen 2023
Kennismigranten en ICT (jonger dan 30) - € 3,672 bruto (excl. 8% vakantietoeslag)
Kennismigranten en ICT (30 jaar en ouder) - € 5,008 bruto (excl. 8% vakantietoeslag)
Na zoekjaarvisum/ recent afgestudeerd* - € 2,631 bruto (excl. 8% vakantietoeslag)
EU Blauwe kaart - € 5,867 bruto (excl. 8% vakantietoeslag)
Ons GMS-team zorgt ervoor dat jouw werknemers en hun familieleden op tijd een inreisvisum (MVV) hebben, verzorgt de aanvraag voor de daadwerkelijke verblijfsvergunning bij de IND en assisteert de werknemer gedurende het hele proces van het aanleveren van de juiste documenten, tot de inschrijving bij de gemeente in Nederland.
Als bedrijf is het mogelijk om aangemerkt te worden als erkend referent. Dit is r een manier om het proces van expats aannemen te versnellen en vergemakkelijken. Ook is het een voorwaarde voor het in dienst nemen van kennismigranten. Als erkend referent levert je bij (toekomstige) vergunningsaanvragen minder documentatie aan, omdat je als werkgever al goedgekeurd bent door de IND. Ons GMS-team licht dit proces voor je als werkgever graag toe, voor zowel de plichten als voordelen die je als erkend referent heeft.
Om in aanmerking te komen voor erkend referent schap, moet jouw bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen:
- U staat ingeschreven bij de KVK.
- Uw organisatie staat in Nederland ingeschreven in het Handelsregister van de KVK.
- De continuïteit en solvabiliteit van jouw organisatie is voldoende gewaarborgd.
- Uw organisatie mag niet failliet zijn of uitstel van betaling (surseance) hebben gekregen.
- Uw organisatie, bestuurders en andere bij jouw organisatie betrokken (rechts)personen zijn betrouwbaar.
- Afhankelijk van het type organisatie, zijn er aanvullende criteria – neem contact op om hier meer over te horen!
IND leges 2023
Aanvraag erkend referent, meer dan 50 werknemers: €4,326
Aanvraag erkend referent, minder dan 50 werknemers: € 2,162
Aanvraag voor een werk- en verblijfsvergunning of verlenging van verblijfsverguning, Per werknemer in bij minder dan 50 werknemers € 350
Aanvraag voor een werk- en verblijfsvergunning of verlenging van verblijfsverguning, Per familielid in bij minder dan 50 werknemers €210
Wij zijn er om je te begeleiden bij het proces tot erkend referent. Wij treden gedurende het gehele proces op als jouw contactpersoon met de IND, inclusief het indienen van het benodigde papierwerk en het beantwoorden van alle vragen die zich tijdens het proces voordoen.
Het Nederlands-Amerikaanse Vriendschapsverdrag (DAFT) is een mooie kans voor Amerikaanse ondernemers om de Nederlandse markt te betreden en hun bedrijf hier te vestigen. Bovendien kan het Amerikaanse burgers in staat stellen om de activiteiten van een bedrijf in Nederland te leiden. Voor het aanvragen van een DAFT-vergunning moet er een bedrijf op worden gericht (NV, BV of als ZZP’er), of moet er sprake zijn van het werken voor een Nederlands bedrijf als manager/directeur. Ons GMS-team geeft graag advies over welke route het beste bij jouw situatie past. De DAFT maakt het ook makkelijker voor Nederlanders in bepaalde beroepen om een visum voor de VS te verkrijgen.
Wij helpen je graag met elke stap van de DAFT-procedure, van het voldoen aan de vereisten tot ervoor zorgen dat je de vereisten van jouw vergunning handhaaft; wij zijn er om het proces eenvoudiger te maken voor joJe en jouw bedrijf.
Voor het aanvragen van een DAFT-vergunning moet je aan de volgende vereisten voldoen:
- Je heeft de Amerikaanse nationaliteit.
- Een van de volgende situaties geldt voor u:
- Je handelt tussen Nederland en Amerika.
- Je ontwikkelt en leidt de bedrijfsuitoefening van een bedrijf in Nederland. Dit betekent dat een van de volgende situaties voor joJe geldt:
- Je vertegenwoordigt een Amerikaans bedrijf en hebt een sleutelfunctie (erg belangrijke functie) bij dat bedrijf.
- Je hebt een vrij beroep. Dit geldt niet als je werkt voor of namens de overheid of in de gezondheidszorg.
- Je investeert veel geld (een aanzienlijk kapitaal) in jouw bedrijf. Hoe hoog dit bedrag moet zijn hangt af van de vorm van jouw bedrijf. Bij de meeste vormen houdt de IND minimaal een investering van € 4.500 aan.
Het Nederlands-Japanse Vriendschapsverdrag is een mooie kans voor Japanse ondernemers om de Nederlandse markt te betreden en hun bedrijf te vestigen. Bovendien kan het actieve Japanse zakenmensen in staat stellen om de activiteiten in Nederland te leiden. In dit soort situaties moet je een naamloze vennootschap (BV) of een zzp'er (ZZP) oprichten, of moet u, in een van de onderstaande situaties, voor een bedrijf werken. Hoe dan ook, wij geven je graag advies over welke route het beste bij jouw situatie past!
Wij helpen je bij elke stap van het proces, van het voldoen aan de vereisten van het verdrag tot ervoor zorgen dat je de vereisten van jouw vergunning handhaaft.
Wij zijn er om het proces eenvoudiger te maken voor joJe en jouw bedrijf.
- Je heeft de Japanse nationaliteit.
- Een van de volgende situaties geldt voor u:
- Je handelt tussen Nederland en Japan.
- Je ontwikkelt en leidt de bedrijfsuitoefening van een bedrijf in Nederland. Dit betekent dat een van de volgende situaties voor joJe geldt:
- Je vertegenwoordigt een Japans bedrijf en hebt een sleutelfunctie (erg belangrijke functie) bij dat bedrijf.
- Je heeft een vrij beroep. Dit geldt niet als je werkt voor of namens de overheid of in de gezondheidszorg.
- Je investeert veel geld (een aanzienlijk kapitaal) in jouw bedrijf. Hoe hoog dit bedrag moet zijn hangt af van de vorm van jouw bedrijf. Bij de meeste vormen houdt de IND minimaal een investering van € 4.500 aan.
Universiteiten en onderzoeksinstituten kunnen onder Richtlijn (EU) 2016/801 onderzoekers van buiten de EU in dienst nemen. Deze verblijfsvergunningen kunnen worden verkregen voor degenen die onderwijskundig onderzoek willen doen aan een Nederlandse instelling.
Voor een verblijfsvergunning als onderzoeker gelden de volgende eisen:
- Je gaat werken in een van de volgende functies:
- Betaalde onderzoeker;
- Onbetaalde onderzoeker met beurs;
- Promovendus.
- Je gaat onderzoek doen bij een onderzoeksinstituut in Nederland dat erkend referent is.
- Je kunt in het openbaar register erkende referenten nagaan of de werkgever erkend is als referent (Openbaar register arbeid en kennismigrant (ind.nl).
- Je hebt een diploma hoger onderwijs.
- Je werkgever heeft fundamentele onderdelen van jouw onderzoeksproject goedgekeurd.
- Je hebt een arbeidsovereenkomst of een gastovereenkomst met je werkgever.
- Je gaat voldoende inkomen verdienen.
Bent Je Nederlander of een EU-burger, of heeft Je een Nederlandse verblijfsvergunning voor langdurig verblijf en woont Je in Nederland woont? In dat geval heeft Je het recht om Jouw gezin bij Je te laten komen. Veelvoorkomende fouten in IND-aanvragen leiden tot lange wachttijden voor beslissingen. Met onze expertise verloopt het proces veel sneller en grondiger.
Om een geslaagde aanvraag tot gezinshereniging te doen, moet Je aan de onderstaande criteria voldoen:
Partners:
- Je heeft een langdurige relatie, zijn getrouwd of hebben een geregistreerd partnerschap.
- Je bent beiden ouder dan 21.
- Jouw partner gaat bij Je inwonen in Nederland en laat zich registreren op hetzelfde adres.
- Je heeft de Nederlandse nationaliteit of Je heeft een geldige Nederlandse verblijfsvergunning.
- Heeft Je een verblijfsvergunning op niet-tijdelijke humanitaire gronden? Of een verblijfsvergunning als economisch niet-actieve langdurig ingezetene van de EU? Dan moet Je eerst minimaal 1 jaar in Nederland wonen met een geldige verblijfsvergunning. Dit geldt niet als Je nJe in het buitenland woont en samen naar Nederland komt. Of als het in het belang is van Jouw minderjarige kinderen dat Jouw partner nJe al naar Nederland komt.
- Je voldoet aan de inkomenseisen.
- Je verklaart referent van Jouw partner te zijn.
- Jouw partner heeft het inburgeringsexamen gehaald (als dat nodig is).
- Dit geldt niet als Jouw partner geen machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig heeft.
Minderjarige kinderen:
- Je kind is onder de 18 jaar.
- Jouw kind is nog geen eigen familie begonnen.
- Jouw kind hoort bij Jouw gezin en behoorde daar ook al toe in het buitenland.
- Jouw kind gaat bij Je in Nederland wonen en wordt ingeschreven op Jouw adres.
- Je heeft de Nederlandse nationaliteit of Je heeft een geldige Nederlandse verblijfsvergunning.
- Heeft Je een verblijfsvergunning op niet-tijdelijke humanitaire gronden? Of een verblijfsvergunning als economisch niet-actieve langdurig ingezetene van de EU? Dan moet Je eerst minimaal 1 jaar in Nederland wonen met een geldige verblijfsvergunning. Dit geldt niet als Je nJe in het buitenland woont en samen naar Nederland komt. Of als het in het belang is van Jouw minderjarige kinderen dat Jouw partner nJe al naar Nederland komt.
- Je voldoet aan de inkomenseisen.
- Je bent de voogd van Jouw kind.
- Is de andere ouder nog in het land van herkomst? En heeft die ouder ook het ouderlijk gezag over het kind? Dan moet die ouder een toestemmingsverklaring ondertekenen, waarmee hij toestemming geeft voor het vertrek van het kind naar Nederland.
- Je treedt op als referent voor Jouw kind.
Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning als zelfstandige, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Jouw werk is van essentieel belang voor de Nederlandse economie.
- Je staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
- Je voldoet aan de voorwaarden om jouw beroep uit te oefenen of als zelfstandige te gaan werken.
- Je voldoet aan de inkomenseisen. Dit moet blijken uit jouw ondernemingsplan.
- Als je freelancer (ZZP’er) bent, moet je minimaal 1 opdracht in Nederland hebben. Werken als freelancer betekent dat je geen baas heeft en aparte opdrachten accepteert.
Ons Global Mobility Services team zorgt ervoor dat jouw aanvraag volledig en zo kansrijk mogelijk is. Daarnaast leggen wij je stap voor stap uit wat er moet gebeuren. Wij adviseren je over het Nederlandse puntensysteem waarmee de overheid beoordeelt of jouw onderneming van “essentieel belang” voor de Nederlandse economie is.
Waarom kies je voor Grant Thornton?
Grant Thornton Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken (#7) van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met 73.000 professionals in meer dan 150 landen. Vanuit acht Nederlandse vestigingen ondersteunen 700+ professionals onze klanten met raad en daad op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. We leveren expertise van wereldformaat, op een manier die naadloos bij de unieke situatie van iedere klant aansluit. Wij werken vanuit een solide basis met een flexibele en resultaatgedreven mentaliteit.
Wij geven je graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.