Cybersecurity: een topprioriteit voor jouw organisatie

In de huidige digitale wereld is cyberweerbaarheid van cruciaal belang voor organisaties van elke omvang. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en de impact van een cyberincident kan verwoestend zijn. Het is daarom essentieel om te investeren in een robuuste cybersecurity oplossing die jouw organisatie inzicht geeft en beschermt tegen de nieuwste bedreigingen.

Herkenbaar, toch? Als ondernemer of IT-verantwoordelijke draag je de zware last van cybersecurity. De dreigingen evolueren razendsnel en het is een hele klus om je organisatie bij te benen, laat staan om de basis op orde te krijgen. En met die wirwar aan oplossingen zie je soms door de bomen het bos niet meer. 

“Eén van de grote bedreigingen van een onderneming is cybercriminaliteit. Met CyberHunter kunnen we in ieder geval iets rustiger slapen.”
Leo de Jong Directeur ICT bij Scherpenhuizen

Stel je eens voor: je hebt de volledige controle over je cybersecurity. Je weet precies welke apparaten, gebruikers en data je hebt, waar de zwakke plekken zitten en hoe je die kunt oplossen. Je bent niet alleen beschermd tegen aanvallen, maar ook klaar voor de toekomst, met een flexibele en schaalbare oplossing die meegroeit met je organisatie.

Hoe helpen wij jou?

Dat is de kracht van CyberHunter. CyberHunter combineert technologie en menselijke expertise om de cyberweerbaarheid van een organisatie naar een hoger niveau te tillen. We helpen je te voldoen aan de cybersecurity eisen van vandaag, maar ook om voorbereid te zijn op de uitdagingen en wetgevingen van morgen. Of je nu je basisbeveiliging wilt versterken, inzicht wilt krijgen in je kwetsbaarheden of je cyberweerbaarheid wilt vergroten, CyberHunter biedt de technologie en expertise die je nodig hebt. 

Dit doen we door:

  • Jouw IT-omgeving 24/7 te monitoren: Onze experts houden continu een oogje in het zeil en detecteren verdachte activiteiten en nemen indien nodig actie om een aanval te stoppen.
  • Kwetsbaarheden op te sporen: We identificeren zwakke plekken op systemen, netwerk, accounts en cloud-omgevingen en adviseren over passende maatregelen.
  • Snel te reageren op incidenten: Mocht er toch iets gebeuren, dan helpen we de schade te beperken.
  • Je te adviseren over cybersecurity: We delen onze kennis en expertise graag met jou, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Wat bieden wij?

CyberHunter is meer dan een verzameling tools, het is een cybersecurity partner die je organisatie beschermt en versterkt in het dynamische landschap van cyberdreigingen.  We bieden niet alleen alle benodigde technologie, maar ook de expertise en het inzicht om je cyberweerbaarheid naar een hoger niveau te tillen:

  • 24/7 Managed Detection and Response (MDR): Proactieve monitoring en respons op cyberdreigingen.
  • Endpoint Detection and Response (EDR): Geavanceerde bescherming van al jouw endpoints (laptops, desktops, servers).
  • Security Information and Event Management (SIEM): Centrale logging en analyse van security events.
  • Vulnerability Management: Identificeer en mitigeer kwetsbaarheden in jouw systemen.
  • Cyber Threat Intelligence (CTI): Actuele informatie over de nieuwste cyberdreigingen.
  • Een gebruiksvriendelijk dashboard: Krijg inzicht in jouw security status en de genomen maatregelen.
  • Constructief periodiek advies: We gaan samen werken aan het verhogen van jouw cyberweerbaarheid.  

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie over onze CyberHunter.

Neem contact op

Waarom kies je voor Grant Thornton?

Grant Thornton Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken (#7) van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met 73.000 professionals in meer dan 150 landen. Vanuit acht Nederlandse vestigingen ondersteunen 700+ professionals onze klanten met raad en daad op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. We leveren expertise van wereldformaat, op een manier die naadloos bij de unieke situatie van iedere klant aansluit. Wij werken vanuit een solide basis met een flexibele en resultaatgedreven mentaliteit.

Duurzaamheid in het mkb

Veelgestelde vragen en antwoorden

Cyberweerbaarheid is het vermogen van een organisatie, persoon of systeem om zich te verdedigen tegen, te herstellen van en aan te passen aan cyberdreigingen of -incidenten. Het gaat verder dan alleen cyberveiligheid; het omvat een breder perspectief op het omgaan met risico's, het minimaliseren van schade en het waarborgen van continuïteit in een wereld waarin digitale technologie steeds belangrijker wordt, zijn organisaties, overheden en individuen kwetsbaar voor cyberaanvallen, zoals ransomware, phishing en datalekken. 

Cyberveiligheid is ook wel bekend als IT-beveiliging of informatiebeveiliging, en verwijst naar de praktijken, technologieën en processen die worden gebruikt om computersystemen, netwerken, gegevens en digitale infrastructuur te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, aanvallen, schade of diefstal. Het doel van cyberveiligheid is het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie. Het omvat maatregelen zoals firewalls, antivirussoftware, encryptie, en toegangsbeheer.

Daarnaast speelt menselijk gedrag een cruciale rol, zoals het vermijden van phishing en het regelmatig wijzigen van wachtwoorden. Cyberveiligheid is essentieel om de risico's van cyberdreigingen te minimaliseren en gegevens te beschermen tegen kwaadwillenden.

Het verschil tussen cyberveiligheid en cyberweerbaarheid ligt in hun focus en aanpak binnen het omgaan met cyberdreigingen. Cyberveiligheid richt zich op het voorkomen van cyberaanvallen en het beschermen van systemen, netwerken en gegevens tegen ongeautoriseerde toegang, schade of diefstal. Het gaat om maatregelen die worden genomen om dreigingen te weren, zoals firewalls, antivirussoftware en encryptie. De nadruk ligt op preventie en bescherming.

Cyberweerbaarheid gaat verder dan alleen preventie en richt zich op het vermogen om een cyberaanval te weerstaan, te herstellen en aan te passen. Het omvat niet alleen beveiliging, maar ook herstelprocessen, crisismanagement en continuïteit van operaties. De focus ligt op veerkracht en herstel na een aanval. Een ander verschil is dat cyberveiligheid zich vooral bezighoudt met het technische aspect en cyberweerbaarheid breder kijkt en ook organisatorische en menselijke factoren, zoals training van personeel, crisisplannen en bedrijfscontinuïteit omvat.